מה ההבדל בין פחם למנגל לפחם למעשנה ?

הקדמה:

מי מכם שמבשל על מנגל יודע שיש הבדלים בין הפחמים השונים הקיימים בשוק.
כמו שאתם כבר יודעים אנחנו עושים הכל כדי לספק לכם פחמים איכותיים וטובים שיתנו לכם הנאה מבישול על המנגל.

מספר כללים שחשוב שתכירו:

ככל שפחם דולק יותר שעות, כך קשה יותר להדליק אותו.
ככל שפחם מוציא פחות ארומה, כך הוא מתאים יותר למנגל.
ככל שפחם רך יותר, הוא מחזיק פחות זמן.
ככל שמשקלו הסגולי של הפחם גבוה יותר, הוא קשה יותר להדלקה.


מדוע חשוב להשתמש בפחמים מתאימים לסוגי צלייה ובישול שונים ?

שיטת הבישול במנגל היא לרוב בחום גבוה וצלייה מהירה ולצלחת. לכן חשוב לנו שיהיה לנו פחם שנדלק מהר ושמגיע לחום גבוה.
לרוב בצלייה על המנגל אנחנו מתבלים את הבשר בתבלינים שאנחנו מכינים או קונים. לכן חשוב שלפחמים תהיה מעט ארומה שלא "יקלקלו" לנו את טעמי התיבול הרצויים.
וזו הסיבה שיש לבחור לצלייה במנגל, פחמים למנגל.

שיטת הבישול במעשנה היא שונה לחלוטין, שם היא לרוב בחום נמוך 100-120 מעלות ולמשך זמן ארוך וללא תיבול כמעט. לכן חשוב לנו לצלות על פחמים שמחזיקים הרבה זמן, ובעלי ארומה חזקה יותר. כי אנחנו במכוון מעונינים לתת לבשר את טעמי העשן של הפחמים. 
חשוב לקחת בחשבון שפחמים למעשנה, קשים יותר להדלקה ויש להם ארומה יותר חזקה.

ועוד כמה נתונים שחשוב שתכירו:
פחם למעשנה הוא פחם מעץ מסוג HARDWOOD - עץ קשה. ככל שהפחם קשה יותר וכבד יותר, קח הוא יתאים יותר לשימוש במעשנה. הוא יציב בטמפרטורה שלו ומחזיק הרבה שעות.
פחם למנגל הוא פחם מעץ מסוג SOFTWOOD - עץ רך. כאן בניגוד גמור לפחם מעשנה, יש יחס שחשוב לשמור עליו הן מבחינת הרכות והמשקל, פחמים רכים מידי וקלים מידי נחשבים לפחמים נחותים באיכות ופחות מומלצים לשימוש. מכיוון שהם מחזיקים זמן קצר מאוד שאפילו לא מתאים לבישול על מנגל, הם מייצרים הרבה אפר והם לא מגיעים לטמפרטורה המושלמת, לכן חובה לבחור בפחמים איכותיים, פרימיום שנבדקו על ידי מי שמוכר לכם אותם! 

מקווה שעשיתי לכם קצת סדר באיזה פחם לבחור.

כותב המאמר בעל ניסיון של 30 שנים בהדלקה פחמים והוא בודק הפחמים שלנו, רק לאחר אישור שלו אנחנו מוכרים סוג פחם מסוים באתר שלנו.

בהצלחה ובתאבון!
משלוחים חינם בהזמנות מעל 160 שקלים.
x

#{title}

#{text}

#{price}